over ons

MARTINE


Ik ben Martine, zelfbenoemd Kneus, blogger op Welkom in de wereld van een kneus.

Ik woon samen met mijn man, zoon en hulphond Lewis in Gelderland. Ergens rond mijn pubertijd begon ik problemen te krijgen met mijn lijf. Na een strijd van meer dan 25 jaar kreeg ik in 2020 eindelijk een diagnose, het hypermobiele type van EDS. 


Ik heb al een aantal jaar een IVA uitkering, lig het overgrote deel van de dag plat en hou mij nu vooral bezig met het schrijven van columns. Daarnaast zet ik mij in voor de gemeentepolitiek. 


En ik run samen met Joris en Mariska deze stichting. Ik wil mensen laten zien dat je ondanks je beperkingen de moeite waard bent en het verschil kunt maken in iemands leven. 

MARISKA


Ik ben Mariska. Samen met mijn zoons en assistentiehond Aura woon ik in Limburg.

Mijn klachten begonnen in mijn vroege pubertijd. Rond mijn twintigste verergerden de klachten, vooral in de lage rug en nek. Mijn eerste diagnose was Bechterew, een reumatische aandoening, maar er bleven onverklaarbare klachten. Uiteindelijk werd op mijn 37ste de diagnose EDS gesteld.


Zoals bij veel lotgenoten werd de diagnose laat gesteld, dat moet anders. Daarom zet ik mij in om EDS op de kaart te zetten en ben ik samen met Martine deze stichting begonnen.


Ondanks de rocky roads en de uitdagingen sta ik positief in het leven. Het is natuurlijk niet fijn om ziek te zijn, maar toch ben ik ook dankbaar. Ik geniet meer van het leven en van de kleine dingen die er toe doen.

JORIS


Ik ben Joris. Samen met mijn gezin woon ik in Gelderland. Ik ben werkzaam bij een gemeente als financieel adviseur.


Ik heb ruime ervaring met het  opstellen van jaarrekeningen en financiële verantwoordingen bij zowel non-profit als profit-organisaties en heb me aangesloten bij Martine en Mariska om hen te ondersteunen als penningmeester.