Projecten

Ons eerste project is de organisatie van fotoshoots. Door het fotograferen van lotgenoten willen we EDS een gezicht geven. Het doel is twee keer per jaar een fotoshoot te organiseren om zo iedereen een kans te geven mee te werken.. Daarnaast willen we andere activiteiten organiseren om lotgenoten samen te brengen, samen staan we sterker!

Hieronder vind je een overzicht van onze activiteiten.

Fotoshoot

De fotoshoots zullen op verschillende locaties binnen Nederland plaatsvinden. Zo kunnen zoveel mogelijk lotgenoten die willen deelnemen in hun eigen regio. Omdat het reizen niet voor iedereen vanzelfsprekend is, bieden we zo iedereen de mogelijkheid deel te kunnen nemen. De foto’s van deze fotoshoots worden o.a. gebruikt voor posters, exposities en Social Media. Alle fotografen en visagisten werken geheel vrijwillig mee aan onze fotoshoots.

De deelnemende lotgenoten kunnen de gemaakte posters van zichzelf in hun eigen omgeving ophangen bij bijvoorbeeld de huisartsenpraktijk, fysiotherapie of in de bibliotheek. Hiermee kunnen zij ook hun eigen verhaal en hun eigen ervaringen vertellen.

Ben jij een fotograaf of visagist en lijkt het je leuk om aan een fotoshoot mee te werken? Stuur ons dan een bericht via dit contact formulier.

Veiling

Om fondsen te werven hebben wij het idee opgevat een veilingen te organiseren. De eerste staat gepland in december aanstaande.
Voor onze veilingen zijn wij op zoek naar verschillende artikelen om te veilen.
Ken of ben jij iemand die ons kan helpen? Laat het ons weten via dit contact formulier.

Documentaire/Tv uitzendingen

Voor het televisieprogramma “Ik zou wel eens willen weten” van RTL4, zijn er opnames gemaakt tijdens de fotoshoot in Breda. In een kort item leggen we beknopt uit waarom wij Stichting Facing EDS hebben opgericht. Door deel te nemen aan dit programma op nationale televisie, bereiken we een groot aantal mensen. Het programma zal in november 2019 op een zondag uitgezonden worden. Zodra de exacte datum bekend is zullen we dit melden.

Daarnaast wordt er een documentaire over onze stichting gemaakt. Er is o.a. gefilmd tijdens een van onze fotoshoots en ook de bezoeken aan een arts en een hulpmiddelenleverancier komen aan bod. Hierover later meer.

Initiatieven anderen

Op 30 juli organiseerden vrienden van ‘t Maf en Kindervakantiewerk Maasbree onder het motto “In de bres voor EDS” een dorpsommetje om EDS onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor onze stichting. Voor een bijdrage van € 2,00 p.p. kon je deelnemen aan deze wandeltocht en stond er bij terugkomst koffie, thee, ranja en cake klaar voor iedereen. Ook waren er 2 huifkarren geregeld zodat ook de ouderen mee konden met dit leuke uitstapje. De opkomst was groot, het was hele mooie en intense beleving om te zien hoeveel mensen voor ons deelgenomen hebben. Een groot dankjewel aan de organisatie en aan iedereen die op welke wijze ook bijgedragen heeft aan dit fantastische initiatief.
link aankondiging dorpsommetje

Diverse lotgenoten en partners hebben een doneeractie opgestart bij hun collega’s door middel van tikkie en/of geef.nl pagina waar je je eigen actiepagina kan aanmaken.

Expositie

Om onze foto’s aan een groter publiek te kunnen tonen en daarmee ook de bekendheid van EDS te vergroten, zijn wij voor een reizende expositie op zoek naar expositieruimtes door het hele land!
Bent u of kent u iemand met een geschikte ruimte, die deze voor een goed doel ter beschikking wil stellen, neem dan contact met ons op via dit contact formulier.

4-6 oktober 2019, Kunstbeurs Nulllll in de Prodentfabriek, Amersfoort.
Op onze eerste (“mini”-) expo hebben wij een collage laten zien van een deel van de foto’s die tijdens de fotoshoots in Arnhem en Rotterdam gemaakt zijn.
Kunstbeurs Nulllll in Amersfoort was voor ons een geslaagde eerste keer!

Evenementen

17 & 18 augustus 2019, GP Bulls Elektr. Rolstoel Hockeytoernooi, Eindhoven
Bij de Paragames in Breda, waar ook elektrisch rolstoel hockey gespeeld werd, zijn we uitgenodigd om op het informatieplein bij dit internationale evenement te komen staan met onze stichting. Weer een mooie kans om EDS onder de aandacht te brengen. Het was een gezellig weekend, waarin we veel mensen ons verhaal hebben kunnen vertellen en kennis en advies hebben kunnen uitwisselen met de andere aanwezige stichtingen en bedrijven.

29 & 30 juni 2019, Paragames Breda
Een sportevenement waar deelnemers met een lichamelijke beperking verschillende takken van sport uitoefenen. Zowel solo als in groepsverband. Tijdens dit weekend zijn er deelnemers uit verschillende landen aanwezig om deel te nemen aan de toernooien. We hebben met een stand op het ‘promoplein’ gestaan, waar we Stichting Facing EDS hebben gepromoot. Ook hier hoorden we verschillende verhalen en werd duidelijk waarom herkenning, maar vooral ook erkenning, echt nodig is voor de sporters. Dit i.v.m. de indelingen waardoor sommige sporters buiten de boot vallen en niet mogen deelnemen aan bepaalde wedstrijden of teams, terwijl de beperking(en) zeker niet minder, maar soms zelf meer zijn.

Ben jij ook enthousiast geworden en wil je een bijdrage leveren? Dit kan op diverse manieren:

Let’s face it togheter